אגף ירקות
מפת אתר
English عربي

אגף ירקות

כתובת האגף:
ראשון לציון~דרך המכבים  
טלפון:
03-9485321
כתובת :
ת"ד 28, בית דגן 50250
פקס:
03-9485888
קבלת קהל:
ימי ד', אחת לשבועיים
בין השעות: 11:30-07:30
דוא"ל

 

 
אודות
ענף הירקות נאמד בכ-550 אלף דונם והוא כולל מגוון רחב של גידולים בשטח פתוח, בתנאים מוגנים בבתי צמיחה או בבתי רשת, הפרוסים בכל האזורים ועל פני כל העונות, דבר המאפשר ייצור ירקות במהלך השנה כולה ללא הפסק. בשנת 2011 מוערך היקף ייצור הירקות בכ-2.2  מיליון טון המיועדים לצריכה טרייה בשוק המקומי, לעיבוד תעשייתי וליצוא של תוצרת טרייה לאירופה ולארה"ב. ערך היצור של הירקות, כ-6.4 מיליארד ₪ והוא מהווה כ-36 אחוז מערך היצור של כלל ענפי הצומח.
קיימת מגמה של עלייה קלה בהיקפי הייצור לשוק המקומי; גם בייצור ליצוא חלה עלייה קלה בשנתיים האחרונות ולגבי הייצור של ירקות לעיבוד תעשייתי היקף היצור דומה בשלשת השנים האחרונות.
 
הדרכה
הוחלט על מבנה חדש לאגף ירקות שיכלול שני תחומים: תחום ירקות מוגנים גידולי עלים ותבלינים ותחום ירקות לתעשייה ושטחים פתוחים. המבנה החדש יכנס לתוקף עם מינוי מנהל תחום נוסף באגף בעוד כשלשה חודשים.
באגף הירקות היום, 15 עובדים (מתוכם אחד בחצי משרה) בתפקידים הבאים: מנהל אגף, מנהל תחום, רכזת הדרכה ו- 11 מדריכים. תשעה מדריכים מתמחים בגידול או בכמה גידולים כפי שמפורט בטבלת פריסת ההדרכה ומשמשים כרפרנטים לגידול בכל הארץ. מנהל האגף ומנהל התחום עוסקים בנוסף לתפקידם גם בהדרכה ובפיתוח מקצועי של הגידולים בהם הם מתמחים.
כל מדריכי האגף והמנהלים עוסקים הן בהדרכה פרטנית והן בפיתוח מקצועי.
ההדרכה נעשית בניהול מרכזי והמדריכים שאינם רפרנטים ארציים מדריכים גם הם במספר אזורים בארץ.
לאגף הירקות מסופחים מקצועית גם ארבעה מדריכים הממומנים על ידי מועצת הצמחים. מדריכי המועצה לעת עתה לא השתלבו במסגרת היועצים הפרטים מלבד עובד אחד. מדריכי המועצה משובצים באזורים בהם חסרים מדריכים והם משולבים מקצועית עם מדריכי האגף ועוסקים בהדרכה פרטנית וגם בפיתוח מקצועי.
פורומים מקצועיים –נתמנה באגף מרכז מקצועי ראשי (ממ"ר) לגידול בתנאים מוגנים, שתפקידו לטפל בנושאים רוחביים הקשורים בגידול בתנאים מוגנים. הוקם פורום בתי צמיחה הכולל מדריכים אנשי מחקר ופיתוח וחוקרים, וזה בנוסף לפורום הגנת הצומח  שהוקם ופועל יחד עם מדריכי הגנת הצומח .
הפורומים המקצועיים הוקמו על מנת לחזק את הרמה המקצועית של המדריכים וזאת בנוסף להשתלמויות מקצועיות, ימי עיון וקורסים מתאימים.
 
מחקר ופיתוח
להרחבה
 
משימות עיקריות במיקוד הפעילות של אגף הירקות
 

מידע מקצועי

  • גידול ירקות בתנאים מוגנים

    שם המחבר:עומר זידאן
    תאריך פרסום:25/06/2013
  • גידול שום - 2010

    תאריך פרסום:16/06/2013
  • גידול בצל מבצלצולים

    תאריך פרסום:16/06/2013
  • מניעת גורמי ריקבון באחסון בצל קיצי גזית, 2005

    שם המחבר:הישאם יונס , דוד שריד , עלי עומרי
    תאריך פרסום:09/06/2013
  • מזיק חדש בארץ: העש - Tuta absoluta עש מנהרות העגבנייה

    שם המחבר:נטע מור , שלי גנץ
    תאריך פרסום:05/06/2013
    • פעולות הדרכה
      <<<מאי 2016>>>
      אבגדהוש
      24252627282930
      1234567
      891011121314
      15161718192021
      22232425262728
      2930311234

      אנשי קשר

    • גידול דלועים
      03-9485320
      050-6241494
    • מרכז מקצועי לענף תות שדה
      04-9853011
      050-6241515
    • סטודנטית
      03-9485321
      054-7607500
    • גידול עגבניות מאכל
      050-6241462
    • ירקות בבתי צמיחה
      04-6489101
      050-6241637
      • לחץ לגרסת הדפסהגרסת הדפסה
          
        שלח לחבר
          
        שתף/שמור